Rosaliac Rosaliac Nawilżający krem ​​przeciwzmarszczkowy UV firmy La Roche Posay

Marka: kolejne 302 marki na liście.

Opinie „Rosaliac” na temat wszystkich marek kosmetyków

Znaleziono 65 recenzji

Dziewczyny Dermatolog zdiagnozował perioralne zapalenie skóry. zakazałem używania wszystkich moich (nie tanich) kremów! I mianowałem Rosaliaka. Na fundamencie Estée Lauder Double Wear Light doskonale się układa! Tłuszcz nie jest, ponieważ z natury skóra jest raczej sucha. Radzę wszystkim, przed wyborem kremów, które mają nie tylko efekt kosmetyczny, zwrócić się do specjalisty... ponieważ wysypki są sygnałem dla osoby, że coś jest nie tak w ciele.

o kosmetykach La Roche-Posay 17 listopada 2012

Moja mama naprawdę lubi intensywność kremik i redermik i rosaliah. Myślałem też o zmianie z Aven na LRP. Ale nie wiem, co zatrzymać. Mam 25 lat, połączoną skórę, pryszcze tam, ale nie tak jak w wieku przejściowym. Pod oczami pojawiają się zmarszczki. Wydaje mi się, że linia Efaklar wydaje się, jakby tylko dla tłustej skóry, prawdopodobnie bardzo wyschnie. Powiedz mi proszę, co wtedy wybrać krem ​​do mycia twarzy i kremu pod oczy? Dziękuję)

o kosmetykach La Roche-Posay 22 sierpnia 2012

Mam 28 lat. Skóra jest mieszana. W strefie t - podatnej na tłuszcz. Na policzkach - wielka couperose, więc skóra jest cienka, sucha. Przez trzy miesiące z rzędu używam Rosialiak myeloric żel oczyszczający, tonik fizyczny, krem ​​rosaceh rsh z trądzikiem różowatym do skóry suchej.

1). Żel oczyszczający Rosaliac przez te trzy miesiące stał się moim ulubionym. To prawdopodobnie najlepszy lek, jaki kiedykolwiek próbowałem oczyścić moją złożoną skórę. Natychmiast dokonaj rezerwacji, rozprowadzę żel na twarzy zwilżonej wodą, a następnie zmyję wodą. To narzędzie doskonale usuwa makijaż, usuwa zanieczyszczenia. Nie zaciska oczu, nie uszkadza skóry naczynkowej, doskonale oczyszcza tłuste obszary twarzy. Żel przyjemnie chłodzi skórę, łagodzi ją. Po oczyszczeniu tym narzędziem skóra jest czysta, ale jednocześnie wilgotna.

2). tonik jest również bardzo dobry - łagodnie tonizuje, koi.

3). Na początku użytkowania kategorycznie nie podobał mi się ten lek - pierwsze trzy razy używania kremu uszczypnęłam skórę w policzki. Ale wtedy paskudne odczucia zniknęły. krem doskonale nawilża skórę. Użyłem tego w lecie, boję się, że na zimę będzie słaby, ale nie jestem pewien. w ciągu trzech miesięcy używania moje policzki wyraźnie się rozjaśniły, niektóre naczynia całkowicie zniknęły. Ponadto wygładzono drobne zmarszczki mimiczne na czole, a czoło stad było idealnie gładkie, jak za 20 lat. Mała plamka pigmentu na brodzie zniknęła. Ogólnie rzecz biorąc, skóra z tym kremem stała się gładkim, lekkim tonem. Myślę, że ten efekt jest spowodowany wysoką zawartością witaminy C w tej aktywnej, stabilnej formie. Krem z nie zebranych porów.

Ogólnie polecam te produkty dziewczynkom cierpiącym na trądzik różowaty. Kosztują ich cenę.

Komentarze (3) Recenzja pomocna? Tak 42 · Nie 24

o kosmetykach La Roche-Posay 14 października 2011 r

Z La Roshka mam produkty do opalania natryskowego anthelios. Chroni dobrze, jest wygodny w użyciu, nie lepki. Był też żel oczyszczający Rosaliak, nie rozumiałem tego, wydaje się, że normalnie się oczyszcza, ale moja skóra nie była całkiem wygodna po tym, miałem wrażenie, że mam jakiś film na twarzy. Był też żel do pobierania próbek do oczu z witaminą C, tutaj jest, absolutnie żaden efekt. Był też środek naprawczy Toleran, podobało mi się, nałożyłem go na całą twarz jak kremowy krem, wygładziłem wszystko absolutnie, ale założyłem go mokrą gąbką, a potem nie było widać na twarzy. Jeśli chodzi o wodę termalną, znam ludzi, którzy ją mają, po tym jak poradziłem Dermofilowi, wyrzucili ją.

Komentarze pomocne? Tak 2 · Nie 2

o kosmetykach La Roche-Posay 13 lutego 2011 r

Nie mogę zdecydować w jednej opinii o tych kosmetykach. Środki do prania, nie próbowałem, ale krem ​​- tak, zrobię. Kupiłem sobie pierwsze światło Gidrian dla combo. skóra, wzięła bez sondy, ponieważ na nosie była suchość i zaczerwienienie, najwyraźniej peresshila żel do mycia Vichy, trzeba było pilnie coś uratować. Zadowolona cena. Zdjąłem ostrość kremu, zmiękczyłem skórę, uspokoiłem mnie, ale za takie pieniądze spodziewałem się więcej. Wydaje się, że powierzchownie nawilża, na przykład, jeśli nie namaścisz go rano - po południu widzę skórę błyszczącą z suchości na nosie, ale co z oświadczeniami o głębokim nawilżeniu? I na czole od niego, przeciwnie, staje się silniejszy. Struktura jest wciąż intrygująca - nie ma w niej nic szkodliwego, jeśli przejrzysz listę szkodliwych składników, ale nie widzę niczego użytecznego, nawet banalne wit A i E nie są wskazane w Gidrian. Dziwne.

Spróbowałem tonalnik Unifyans dla suchej skóry, tylko na nosie i policzkach w tamtym czasie był suchy. Nie jestem fanem tonalu w ogóle, wolę jaśniejsze tekstury, był sampler - postanowiłem go rozłożyć. Szczerze mówiąc - podkreślił tylko suchość, położył się jak piasek w tych miejscach, nie wiedział, jak go zwilżyć, spryskać radiatorem, nie pomógł.

Wziąłem sondę apteczną Rosaliak z zaczerwienienia do pielęgnacji skóry - tłustą, na początku jak wszystko, zbyt mocno wytarłem, ale mam wrażenie, że prowokuje skórę do tłustej. Chociaż jest to wygodne. W końcu zmyłem ją wodą, zacisnąłem twarz, co oznacza, że ​​ten krem ​​w ogóle nie zawiera nawilżenia.

La Roche Posay Rosaliac Krem do twarzy UV Legere

Wskazania do użycia:
Dla skóry normalnej i mieszanej wrażliwej skłonnej do czasowego lub przewlekłego zaczerwienienia.

Działanie:
Koi reaktywne, skłonne do podrażnień i czasowego zaczerwienienia skóry twarzy. Reaktywna skóra twarzy jest często podatna na czasowe zaczerwienienie spowodowane efektami zewnętrznymi, takimi jak wysoka lub niska temperatura powietrza, wiatr lub skutki mechaniczne na skórze. Rosaliac UV Leger łagodzi i chroni skórę, przywracając jej funkcję ochronną.
Rosaliac UV ma potrójne działanie w celu ochrony skóry i walki z zaczerwienieniem.

Witamina CG - wzmacnia delikatne ściany naczyń krwionośnych;
Witamina B3 - poprawia ochronę skóry przed zewnętrznymi czynnikami drażniącymi i klimatycznymi;
Filtr Mexoryl XL - chroni skórę przed promieniowaniem ultrafioletowym, pogarszając zaczerwienienie.
Ma lekką, odświeżającą teksturę. Nie zawiera parabenów.

Użyj:
Codziennie nakładaj niewielką ilość produktu lekkimi ruchami masażu na twarz, unikaj obszaru wokół oczu.
Aby wstępnie oczyścić skórę twarzy, zaleca się stosowanie micelarnego żelu Rosaliac lub innego łagodnego środka czyszczącego, który nie zawiera mydła.

Wydajność:
Efekt zaczerwienienia:
Redukcja zaczerwienienia o - 30%,
Widoczność naczyń krwionośnych (teleangiektazje) zmniejsza się o - 38%.
Skład:
AQUA / WODA
ISONONYL ISONONANOATE
GLICERYNA
OCTOCRYLENE
NIACINAMID
ETYLHEXYL SALICYLATE
DIISOPROPYL SEBACATE
DIMETHICONE
TRISTEARATE SUCROSE
BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE
CYKLOHEKSASILOKSAN
AMONICZNY POLIAKRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYAKRYLOYLDIMETHYL TAURATE
METYLSILANOL / SILICATE CROSSPOLYMER
TRISILOXANE DROMETRIZOLE
ASKORBYL GLUKOZYD
POLYSORBATE 61
PIM-12 DIMETHICONE
DIMETHICONOL
KOFEINA
CYTAT SODOWY
WODOROTLENEK SODU
SŁODOWY STEAROYL GLUTAMAT
DISODIUM EDTA
KWAS CYTRYNOWY
XANTHAN GUM
BENZOESAN SODU
PHENOXYETHANOL
CAPRYLYL GLYCOL
CI 19140 / ŻÓŁTY 5
CI 42090 / NIEBIESKI 1

Krem Rosaliac recenzje

Oddaj smak naturalnej herbaty!

100% naturalnych suplementów diety Premium SOLGAR

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

POPULARNE TOWARY

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

Ciekawe

Ergonomia i ochrona środowiska dzięki szczoteczkom RADIUS

Poznaj wyjątkowy zestaw do intensywnego wybielania!

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

POPULARNE TOWARY

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

Ciekawe

Avene - ochrona przeciwsłoneczna dla najbardziej wrażliwej skóry

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

Ciekawe

Zapoznaj się ze sprzętem kosmetologicznym WELSS!

Lecznicze zabiegi na twarz i ciało za pomocą urządzeń Gezatone

KATEGORIE

POPULARNE MARKI

Ciekawe

Bezpieczna i skuteczna opieka dla Ciebie i Twojego dziecka

Uriage - pielęgnacja delikatnej skóry niemowląt i małych dzieci

Marki- A

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

YSTHEAL - pielęgnacja skóry po 25 latach

Marki- B

Marki- C

Marki-D

Marki- E

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Elancyl Slim Design - gładsza, elastyczna i napięta skóra

Marki- F

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Filorga Hydra-Hyal - nawilżona, wygładzona skóra błyszczy młodością!

Marki- G

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

GiGi - połączenie naturalnych składników i produktów o wysokiej biotechnologii

Marki- H

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Koreańskie kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała

Wiodące laboratorium profesjonalnych kosmetyków w Izraelu

Marki - ja

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Powiedz „witaj” swoim nowym asystentom - rewolucyjne spiralne bransoletki z gumką do włosów

Marki- J

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Wypróbuj najwyższej jakości japońskie maski z tkaniny.

Johnny's Chop Shop to stylowa linia kosmetyków dla facetów, którzy chcą wyglądać świetnie!

Marki- K

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

KORA - połączenie naturalnych składników z najnowszą technologią

Energia roślinna dla piękna włosów

Marki- L

Marki- M

Marki- N

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Dermatokosmetyki do pielęgnacji i skojarzonego leczenia problematycznej skóry tłustej i młodzieńczej

Nuxe - optymalne połączenie naturalnych składników, wydajnych technologii i luksusowych tekstur.

Marki- O

POPULARNE TOWARY

Marki- P

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Balsamy do suchych, popękanych i podrażnionych warg i skóry

Marki Q

POPULARNE TOWARY

Marki- R

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Rewolucja w świecie szamponów - jakościowo nowa kompozycja w wysokiej jakości opakowaniach próżniowych

Marki- S

Marki- T

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

TONY MOLY to miska wypełniona stylem i pięknem.

Niezawodne produkty dermo-kosmetologiczne do pielęgnacji skóry noworodków, dzieci i dorosłych

Marki - U

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Uriage - Hyseac - idealny zabieg dla skóry z problemami 01.11.2017

Marki - V-Z

POPULARNE TOWARY

Ciekawe

Nawilżające balsamy do ust Weleda otulają usta blaskiem naturalnego piękna!

Efekt wzmacniający przed oznakami starzenia

Marki AZ

Marki, 0 - 9

POPULARNE TOWARY

  1. Recenzje
OPINIE
CENTRUM SKÓRY ZDROWOTNEJ
Recenzje kosmetyków farmaceutycznych
La roche-posay rosaliac

Gagarina Elena Zhigulevsk | 30.03.2018 |

Rosaliac UV Leger Moisturizer do normalnego i grzebieniowego. skóra skłonna do zaczerwienienia 40 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Krem pozostawił neutralne wrażenie. Szczególnie nie winić za nic, ale także zdecydowanie nie chce się chwalić. Największą wadą jest to, że krem ​​nie jest całkowicie wchłaniany, ale leży na twarzy jak maska ​​i błyszczy. Do skóry mieszanej nie polecam, raczej na sucho. Wrażliwa skóra naprawdę koi trochę. Pory nie zatykają się.

Natalia Kovaleva Moskwa | 03/15/2018 |

Rosaliac AR Intensive Serum 40 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Produkt łagodzi podrażnioną skórę, usuwa zaczerwienienia, ale nie usuwa couperosis. Całkiem tłusta, szybko się nie wchłania. Moja skóra jest sucha i przyjemna i nie przeszkadza.
Skóra odżywia i nawilża.

Dobronravina Tatyana Moscow | 02/14/2018 |

Rosaliac AR Intensive Serum 40 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Mam kombinację (nawet tłustą) i bardzo wrażliwą skórę. Był czas, kiedy najwyraźniej z narkotyków, skóra była pokryta małymi czerwonymi plamami. Zgodnie z opisem wybrałem to serum i to naprawdę mnie uratowało. Następnego dnia zaczerwienienie zmniejszyło się, a tydzień później całkowicie zniknęły. Nie tłuste, nie toczy się. Zdecydowanie polecam!

Baradacheva Tatiana Samara | 02/06/2018 |

Rosaliac SS Complex Daily Correction Cream 50 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Bardzo dobry krem ​​barwiący. Naprawdę dostosowuje się do odcienia skóry, jak podano w opisie. Doradził mi jego dermatolog. Nadaje się do skóry podatnej na różaniec. Trochę się suszy. Składam podanie w obszarach problemowych. Plus krem ​​chroni przed promieniami UV, co jest konieczne, gdy różaniec.

Sinina Swietłana Kemerowo | 01/16/2018 |

Rosaliac UV Leger Moisturizer do normalnego i grzebieniowego. skóra skłonna do zaczerwienienia 40 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Krem jest bardzo rozczarowujący. Ponieważ regularnie korzystam ze środków La Roche, nie spodziewałem się od niego niczego złego, ALE! natychmiast po pierwszej aplikacji skóra zaczęła się mrozić, odczuwał straszny dyskomfort. Ale ponieważ limit zaufania, jaki miałem dla tej marki, był tak duży, kontynuowałem korzystanie z niej aż do piątego dnia aplikacji, która nie była przerażona odbiciem w lustrze! Skóra na twarzy była w okropnych bordowych plamach, łuskowatych. Musiałem długo leczyć i przywracać skórze. Naturalnie prawie cała tuba trafiła do urny. Nie mogę nikomu polecić tego kremu.

Tatiana Moskwa | 21.12.2017 |

Rosaliac AR Intensive Serum 40 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Wyraźny efekt kremu nie jest zauważalny. Ale nie mam trądziku różowatego, chciałem tylko wzmocnić naczynia krwionośne i wyrównać cerę.
Kremowy tłuszcz, słabo wchłaniany, błyszczy na skórze. Może być stosowany jako baza do makijażu z suchą skórą.

Angelica Samara | 12/07/2017 |

Rosaliac AR Intensive Serum 40 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Godny produkt! Reaktywność naczyń podczas aplikacji ma pozytywny wpływ, ale oczywiście wyraźne gwiazdki roperose nie zostaną wyeliminowane, jak w przypadku innych środków. Nie powinieneś nawet na to liczyć. Jasny, półprzezroczysty kremowo-brzoskwiniowy kolor praktycznie bez zapachu. Łatwo rozprowadzany, szybko wchłaniany. Pozostawia trochę tłuszczu, ale aplikowałem w nocy, więc nie było problemu. Pory nie zatykają się. Bardzo wygodne opakowanie z pompą.

Andryushina Evgenia Bryansk | 12/07/2017 |

Rosaliac oczyszczający żel micelarny 195 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Bardzo dobry lek na podrażnioną skórę. Wiosną zaczęło się ciężkie podrażnienie, twarz mi mrowiła, a ja dobrze ją zabrałem, kupiłem ten żel i krem ​​tolerancyjny i wszystko szybko pomogło w kompleksie. Jedyne, do czego nie byłem przyzwyczajony, to nie zmywać zlewu, więc najpierw chciałem umyć się po użyciu żelu, potem przyzwyczaiłem się do tego. Żel jest przyjemny, lekko chłodzi skórę, skóra jest miękka i gładka po nałożeniu. Polecam

Ovsyankina Natalia Kaluga | 21.11.2017 |

Rosaliac AR Intensive Serum 40 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Serum dla skóry wrażliwej i reaktywnej, rozszczepione na couperose. Moja skóra nie jest taka, dlatego nie mogę ocenić wpływu serum w pełnej objętości. Tak, a miniatury 2 ml nie wystarczą, aby uzyskać efekt kumulacji. Użyłem tego serum podczas pierwszej zimnej pogody, na którą moja skóra reaguje stresem, złuszczaniem i zaczerwienieniem. Serum nawilża skórę, nadając twarzy jednolity odcień, eliminuje zaczerwienienia. Z góry odłóż zwykły dzień / noc.

Żel serum o konsystencji tekstury, ma brązowy odcień, szybko się wchłania. Dość ekonomiczny.

Sam nie kupię w pełnym rozmiarze, ale doradzę ci, kto jest zaznajomiony z couperosis.

Ivankina Angela Komsomolsk-na-Amurze | 11/02/2017 |

Rosaliac AR Intensive Serum 40 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Używam tego serum z roku 3. Moje obietnice wyeliminowania zaczerwienienia są spełnione tak samo w przypadku „klasy C”, ale bardzo wygodne dla skóry wrażliwej. Używam go głównie w ciepłym sezonie. Żelopodobna tekstura ma brązowawy odcień, nakłada się ją bardzo łatwo i szybko się wchłania. Skóra po nałożeniu z blaskiem. Wcześniej probówki były zwykłymi czapkami, teraz trzeba przekręcić korek, aby otworzyć lub zamknąć dozownik, cały czas zapominam, aby to zrobić, a kiedy go naciskam, wysuwa się wysuszona kropla serum.

Tsvetenko Margarita Moscow | 09/04/2017 |

Rosaliac SS Complex Daily Correction Cream 50 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Krem o wysokim stopniu ochrony przed słońcem - 30. Dobry efekt tonalny, wyrównuje kolor skóry, ukrywa niedoskonałości, pory. Zastosuj równomiernie, przytrzymaj przez cały dzień. Ponieważ moja skóra jest sucha, założona na bazie nawilżającej.

Olga Moskwa | 14.08.2017 |

Rosaliac AR Intensive Serum 40 ml (La Roche-Posay, Rosaliac)

Wnioski: Surowica średniej gęstości, brązowawa. Aromat nie jest bardzo wyraźny. Jest szybko wchłaniany, doznania po aplikacji są całkiem wygodne. Wydajność nie jest bardzo wyraźna, właściwości zadeklarowane przez producenta nie zostały znalezione, możliwe jest, że potrzebny jest dłuższy okres użytkowania.

Spowodowało podrażnienie, mrowienie skóry. Recenzja zmieniła się po 3 miesiącach używania, a lekarz nie znalazł na moich policzkach trądziku różowatego

Tak opisałem ten krem, gdy zacząłem go używać: „Ten krem ​​wcale mi nie pasował. Mam mieszaną skórę. Jest bardzo suchy na policzkach, z rozległą couperose. W strefie t jest podatny na tłuszcz. Po nałożeniu ten krem ​​bardzo się poprawia Mam skórę, szczególnie w okolicy policzka, dlatego moja twarz jest bardzo czerwona, nawet tam, gdzie nie ma trądziku różowatego. Nie ma pewności co do skóry i mowy, wręcz przeciwnie, jest uczucie, że skóra jest podrażniona. Nie byłem leniwy, czytałem recenzje i Nie ma nikogo, kto miałby taką reakcję Produkt Anny. " Umieściłem ten produkt, ale na próżno. Okazało się, że krem ​​jest bardzo dobry. Ponieważ postanowiłem przepisać recenzję.

Po kilku zastosowaniach krem ​​przestał szczypać i podrażniać skórę. Dyskomfort zmienił się w wygodny. Krem doskonale nawilża moją skórę przez całe lato. Zaczerwienienie twarzy wyraźnie się zmniejszyło. Skóra stała się znacznie mniej reaktywna. Przez większość dnia moje couperose policzki są całkowicie białe, nawet w ekstremalnym upale nie ma aktywnej czerwieni.

Krem ma przyjemny efekt „boczny”. Po pierwsze doskonale wygładza skórę. Nie mam zmarszczek, ale skóra na moim czole zaczyna się kurczyć. Teraz jest gładka. Po drugie, krem ​​wyeliminował plamę pigmentu na moim podbródku. Najwyraźniej efekt ten jest spowodowany wysoką zawartością stabilnej aktywnej witaminy C w produkcie.

Wydawało mi się, że dla suchej skóry to narzędzie jest lepiej dostosowane do ciepłej pory roku, a zimą potrzebujesz czegoś bardziej pożywnego. Ale mogłem się mylić.

Po raz trzeci uzupełnij recenzję. Raz na pół roku staram się poddać atraumatycznemu czyszczeniu nadwrażliwej skóry kosmetyczce. Tym razem zwróciła się do nowego salonu, do którego wcześniej nie chodziła, do bardzo dobrego, doświadczonego lekarza, który nie widział we mnie trądziku różowatego. Powiedziała, że ​​nie mam takiego problemu! Dzięki kremowi Rosaliak moje policzki stały się tak białe, że nawet bez tonki nie można zauważyć objawów trądziku różowatego - skóra jest bardzo lekka i nie zaczerwienia. Nawet ekspert nie rozpoznał mojego problemu. Ale tej jesieni zamierzałem usunąć naczynia laserem! Ta procedura jest bardzo dobra. kochanie (policzono mi 15 ton, ponieważ obszar zmiany jest bardzo duży - ponad 10 cm kwadratowych). Jednocześnie występuje wysokie ryzyko powikłań (pigmentacja, oparzenia, hrywna, zwiększona couperosis, pojawienie się nowych naczyń itp.) niesamowita śmietana)))

Nawigacja rekordowa

Spowodowało podrażnienie, mrowienie skóry. Przegląd został zmieniony po 3 miesiącach używania, a lekarz nie znalazł różowatego na moich policzkach: 17 komentarzy

Powiedz mi, ile kosztuje ten krem? Byłem bardzo zainteresowany twoją opinią))

W Petersburgu ceny tego kremu różnią się w zależności od aptek. W aptekach budżetowych - ok. 700r., W droższych - ok. 1t.r. W tubce 40 ml

Drogi Ferminie Dasa, spójrz na moją recenzję pudru Compact Factor Facefinity Compact Foundation (na kościach policzkowych na ostatnim zdjęciu jest trądzik różowaty, a może nie trądzik różowaty). Powiedz mi, jak myślisz La Roche-Posay Krem ROSALIAC XL RICHE jest w stanie jakoś zmniejszyć „Czy to jest” do minimum? Mam to od dzieciństwa, ciągle mówią mi, że moje policzki są poplamione piórem (tak wiele przebijają żyły) Z góry dziękuję za odpowiedź.

Fermina Dasa, proszę napisać przez ile zastosowań zniknęła twoja irytacja. Użyłem tego kremu 3 razy: nie szczypie, skóra staje się jeszcze bardziej czerwona, wydaje się, że zatyka pory, a recenzje są tak dobre (((

Ksana, mam, podobnie jak ty, podobne manifestacje. Twarz, po nałożeniu kremu, staje się pokryta czerwonymi plamami (szczególnie, gdy występuje wiele rozszerzonych naczyń krwionośnych) ((

Ariadno, nie wiem co robić. Ten krem ​​jest chwalony nawet przez kosmetologów. Niemniej jednak zmusię się 10 razy, aby z niego skorzystać, i mam nadzieję na cud

Ariadne, jak długo z niej korzystasz?

Używałem go przez około tydzień, ale potem go zatrzymałem, bo nawet podstawa nie kryła silnego zaczerwienienia w okolicach szyi i nosa (gdzie mam trądzik różowaty). Na szczęście zdecydowałem się na zabieg laserowy, a potem naprawdę zobaczyłem wynik. Co więcej, teraz czasami używam tego kremu i mogę powiedzieć, że twarz nadal jest zaczerwieniona, ale już nie tak bardzo. Najwyraźniej rozszerzone naczynia krwionośne reagują w ten sposób na krem)

Ariadne, dziękuję za odpowiedź! Jesteś bardzo mądry!

Dziewczyny, ten krem ​​ma wiele wad. Podobnie jak inne kremy produkowane przez L'Oreal (L'Oreal trio asset, Lankom, Vichy), toczy się on (jeśli nakładasz za dużo), przykrywa twarz filmem żelowym, który również nie jest zbyt szczęśliwy, ale wybaczam ten krem ​​za to, co robi z moim Z tym kremem mam śnieżnobiałe policzki, po około 3 miesiącach dochodzi do trwałych rezultatów, wypróbowałem wiele kremów przeciw couperose - żaden z nich nie dawał takiego rezultatu. Może, to tylko ja, nie wiem. Oczywiście idealną opcją na usunięcie trądziku różowatego jest fototerapia lub usuwanie lasera, ale w naszym mieście procedury te są bardzo drogie i żaden lekarz, z którym rozmawiałem, nie dał mi żadnej gwarancji, że po tygodniu (rok, miesiąc) couperosis nie wyjdzie ponownie. + ryzyko powikłań, krótko mówiąc, pomyśl sam, zdecyduj sam.

Ksana, podrażnienie po pierwszym nałożeniu kremu nie miałem dłużej niż tydzień Za każdym razem, gdy wznawiam kurs kremu po przerwie, skóra reaguje podrażnieniem, ale po 2-3 dniach wszystko jest w porządku)))

Fermina Dasa, dzięki za odpowiedź.))) Czy przestrzegałeś tej diety? Używane inne promocje. produkty do pielęgnacji twarzy?

Fermina Dasa, kolejne pytanie. Ile razy dziennie to umieściłeś?

Ksana, nie przestrzegałem diety, ale zgodnie z zaleceniami lekarza, flebologa każdego lata i każdej zimy biorę phlebodia (lek, który wzmacnia naczynia krwionośne i poprawia krążenie krwi), a także cardio witaminy omega 3 (również niezwykle przydatne dla naczyń krwionośnych). dzień: rano i wieczorem Oprócz kremu używam prania i toniku, latem ubiegłego roku był to żel grzybni Rosaleac i tonik fizykalny

A moja skóra robi się czerwona od zimna, myślałem, że powinienem wziąć ten krem ​​jako ochronny, ale rozumiem z komentarzy, że to głównie trądzik różowaty. Więc prawdopodobnie tego nie zrobię.

Jako ochrona przed zimnem ten krem ​​prawdopodobnie nie zadziała. Wydaje mi się, że odżywcze kremy dobrze chronią przed zimnem, a ten - nawilżający i przeciwzmarszczkowy. na początku stosowania podrażnia skórę, zmienia kolor na czerwony, ale z czasem skóra się zużywa.

Od dawna słyszano o nim, jeszcze nie używano.

Skontaktuj się z nami

Towary nie podlegają zwrotowi.

Towary dobrej jakości, które nie mogą być wymienione (zwrócone), są wymienione na liście zatwierdzonej zarządzeniem rządu Federacji Rosyjskiej z dnia 19 stycznia 1998 r. Nr 55. Czytaj więcej

  • Opis
  • Parametry
  • Wysyłka

Kompleksowy krem ​​CC natychmiast maskuje i skutecznie koryguje wszystkie rodzaje zaczerwienień. Odcień jest uniwersalny i szybko dostosowuje się do każdego odcienia skóry od najlżejszego do najciemniejszego. Bardzo łatwy w aplikacji i równomiernie rozprowadzony na skórze. Zapewnia ochronę przed słońcem SPF30.

Cel kosmetyczny:

Waga produktu z opakowaniem (g):

UDOSTĘPNIJ Z PRZYJACIÓŁMI:

Zasady dotyczące pytań i opinii

Wymagane jest napisanie recenzji lub głosowanie
rejestracja na stronie

Zaloguj się na swoje konto Wildberries lub zarejestruj się - zajmie to nie więcej niż dwie minuty.

ZASADY PYTANIA I OPINIE

Opinie i pytania powinny zawierać informacje tylko o produkcie.

Opinie mogą pozostawić klientom procent wykupu wynoszący co najmniej 5% i tylko na zamówione i dostarczone towary.
W przypadku jednego produktu kupujący może zostawić nie więcej niż dwie recenzje.
W przypadku recenzji można dołączyć maksymalnie 5 zdjęć. Produkt na zdjęciu powinien być wyraźnie widoczny.

Poniższe recenzje i pytania nie mogą być publikowane:

  • wskazując na zakup tego produktu w innych sklepach;
  • zawierające wszelkie informacje kontaktowe (numery telefonów, adresy, e-mail, linki do stron osób trzecich);
  • wulgaryzmy, obrażanie godności innych klientów lub sklepu;
  • z dużą ilością wielkich liter (wielkie litery).

Pytania są publikowane dopiero po otrzymaniu odpowiedzi.

Zastrzegamy sobie prawo do edycji lub nie publikowania recenzji i pytania niezgodnego z ustalonymi zasadami!

Błąd ładowania

Możesz dodać do 5 zdjęć.

Otrzymaliśmy Twoją wiadomość i zaakceptowaliśmy ją.

Niektóre opinie wymagają weryfikacji, więc publikacja może zostać opóźniona.

Oceniony przez „Avokado” w La Roche Posay Rosaliac UV Legere Face Cream

- na twarzy pojawia się tłusty połysk, stacza się w dół

Mam wrażliwą skórę, kość słoniowa na couperose. Na nosie jest zaczerwienienie. Półtora roku temu postanowiłem coś z tym zrobić. Czytałem opinie i kupiłem La Roche Posay Rosaliac UV Legere. Wiem, że wielu dermatologów go chwali, ale nie znalazłem go, do którego mogę dodać ten produkt. To chyba jedyny środek tej firmy, której kategorycznie nie rozumiałem.

Tekstura - jasnozielona, ​​szybko się wchłania. Wziąłem krem ​​do normalnej skóry i wciąż jest taki sam, ale bardziej gęsty - na sucho.

Zacznijmy od profesjonalistów. Są nieliczne, a raczej jedno.

Ale potem pojawia się kolejne pytanie - dlaczego potrzebuję tego bardzo SPF, jeśli nie można wyjść z tego kremu na zewnątrz? A dlaczego nie - teraz powiem ci minusy.

* Krem się stacza. Nie On PILES! Milczę na temat makijażu - w zasadzie nie można założyć Rosaliaca, wszystko natychmiast przechodzi pod palce z małymi kawałkami. Ale krem ​​toczy się nawet sam! Jeśli po wchłonięciu przytrzymasz palec na skórze, kawałki kremu powrócą po palcu. I ściśle stosowany i luźno. I rozmazany i pojechałem. I nakładany na suchą skórę i na skórę termiczną. Efekt jest jeden. Rolls i tyle. Ogólnie rzecz biorąc, Rosaliac jest lekarstwem. Mogę nawet zamknąć oczy na fakt, że nie można go używać pod makijażem, ale tylko wieczorem przed snem. Ale jak go użyć, jeśli się stoczy?

* Nawet jeśli uda ci się zostawić krem ​​na twarzy - twoja twarz błyszczy jak tłusty naleśnik!

* Gdzie jest wizualne przebranie czerwieni? Dlaczego producent zrobił kremowy zielony kolor, jeśli jednocześnie zaczerwienienie nie zmniejsza się wizualnie?

* Nie zauważyłem wilgoci. Tylko tłusta twarz.

* Rura. Brak szczelności i środków dozujących. Niewygodne.

O zmniejszaniu zaczerwienienia i wzmocnienia naczyń krwionośnych: niczego nie zauważyłem. Używane 2 tygodnie, ale może to nie wystarczy, ponieważ, jak już rozumiem, wszystkie fundusze tej marki mają efekt kumulacyjny. Ale nie chcę go ponownie używać.

O innych środkach tej marki mogę powiedzieć DUŻO bardziej pozytywnie!

La Roche Posay Hydraphase Intense Eyes Intense Rehydration Żel przeciw obrzękom

La Roche Posay Toleriane ULTRA Krem do twarzy do skóry wrażliwej

Woda termalna La Roche Posay

BB Cream La Roche Posay Hydreane - Nawilżający krem ​​BB do skóry wrażliwej

Roztwór micelarny La Roche Posay Fizjologiczny roztwór micelarny

Tonic La Roche Posay Physialogical Kojący Tooner

Creme la roche posay (la roche pose) rosaliac ar intensywny i rosaliac xl riche z trądziku różowatego i rocecea

Skuteczny krem ​​przeciw trądzikowi różowatemu - La Roche Posay

Kuperoz (inne nazwy - telangiektazje, pajączki) - jest to bardzo nieprzyjemna manifestacja chorób żył.

Jest to nie tylko defekt kosmetyczny, ale także poważny sygnał, że układ żylny organizmu jest zaburzony.

Aby zwalczyć to zjawisko, istnieje wiele środków, od ludowych po profesjonalne, takich jak kosmetyki kosmetyczne La Rosh pose.

Czym jest couperose?

W rzeczywistości trądzik różowaty jest jednym z przejawów niewydolności żylnej w małych naczyniach skóry twarzy. Głównym powodem jego pojawienia się jest naruszenie odpływu żylnego.

Może to być spowodowane niewłaściwą pielęgnacją skóry twarzy, chorobami ściany naczyń, cechami dziedzicznymi, szkodliwymi substancjami przedostającymi się do organizmu z pożywienia, paleniem tytoniu, nadużywaniem alkoholu i wieloma innymi czynnikami.

Najbardziej zauważalną manifestacją zewnętrzną w trądziku różowatym jest pojawienie się na skórze widocznych gwiazd naczyniowych wystających ponad powierzchnię.

Wyglądają jak czerwonawe lub niebieskawe formacje, skóra nad nimi często się łuszczy. Te gwiazdki nie bolą, ale mogą powodować łagodne swędzenie.

Dotykanie ich nie jest bolesne.

Pajączki nie powodują żadnych poważnych komplikacji i same w sobie nie są niebezpieczne. Ale ich obecność jest objawem poważnych zaburzeń w organizmie, które nie ograniczają się do skóry twarzy. Można z nimi walczyć, ale wymaga to wysiłku i cierpliwości ze strony pacjenta.

Ogólne zasady leczenia

Walka z trądzikiem różowatym ma wiele wspólnego z zapobieganiem żylakom kończyn dolnych i narządów wewnętrznych, a także hemoroidom.

Musisz zrewidować swoją dietę i zwrócić większą uwagę na produkty zawierające witaminy A i E, a także PP. Potrawy tłuste i słone potrzebują jak najmniej.

Jeśli istnieje taka potrzeba, musisz znormalizować masę ciała.

Spośród medycznych metod leczenia najważniejsze jest przyjmowanie kompleksów witaminowych z rutyną, witaminą PP, kwasem askorbinowym.

Wzmacniają ścianę naczyń, zapobiegając przelewaniu się naczyń krwionośnych twarzy. Ponadto zapobiegają również obrzękom.

Leczenie może także obejmować leki zmniejszające lepkość krwi w celu zmniejszenia objawów zastoju żylnego.

Pielęgnacja twarzy

Osobna część powinna być poświęcona temu tematowi, ponieważ właściwa pielęgnacja twarzy jest najważniejszym warunkiem jej piękna i zdrowia. W rzeczywistości nie jest to tak trudne, jak się wydaje na pierwszy rzut oka, ale jest kilka ważnych punktów:

  • Konieczne jest wykluczenie wpływu niskich temperatur W przypadku trądziku różowatego nie należy myć się zimną wodą, a przed wyjściem w temperaturach ujemnych zawsze należy smarować twarz kremem odżywczym;
  • prać, nakładać odżywcze i nawilżające kremy i maski na co dzień;
  • stosowanie kursów jest konieczne w trakcie kursów. Ważne jest, aby je odebrać u kosmetyczki.

Kosmetyki La Roch stanowią

Francuska firma La roshe posay produkuje produkty do pielęgnacji skóry twarzy, kosmetyki medyczne i pomocnicze produkty kosmetyczne. Wśród nich są skuteczne środki przeciw trądzikowi różowatemu.

Linia produktów Rosaliac obejmuje żel do prania, krem ​​i serum, przeznaczone do leczenia trądziku różowatego. Przez ich produkcję wykorzystuje się wodę ze źródła termicznego.

Jest bogaty w selen, który jest niezbędny do wzmocnienia ściany naczyń, a także do poprawy przepływu krwi, czynników, które prowadzą do zastoju krwi w żyłach i tworzenia trądziku różowatego na twarzy.

Oprócz specjalnej wody leczniczej, która słynie z francuskiego miasta Roche, stosuje się również inne składniki, które zapobiegają starzeniu się skóry i biorą udział w procesach jej naturalnej regeneracji. Producent laboratorium nieustannie poszukuje nowych, coraz lepszych opcji kosmetyków, które pozwalają uratować kobiety, w tym od trądziku różowatego.

Żel do mycia i usuwania makijażu służy do łagodnego oczyszczania skóry, ponieważ ważne jest nie tylko stosowanie kosmetyków dekoracyjnych, ale także prawidłowe usuwanie go, bez powodowania lub pogarszania problemów skórnych. To narzędzie nadaje się do codziennego użytku.

Krem Rosaliac nakłada się na twarz rano i wieczorem, jeśli to konieczne - przed wyjściem na zewnątrz, jeśli nie stosuje się makijażu.

Łagodzi, nawilża skórę, jest dostawcą ważnych pierwiastków śladowych.

Zaleca się stosowanie go nie tylko na trądzik różowaty, ale zawsze, gdy skóra ma skłonność do zaczerwienienia.

Serum z tej samej serii służy do głębokiego oczyszczania skóry.

Ma kompleksowy efekt - oczyszcza pory, odżywia skórę, wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia stan włókien nerwowych skóry.

Zaleca się stosowanie go wieczorem przed snem. Po nałożeniu serum zaleca się nałożenie kremu Rosaliac.

Połączone wykorzystanie wszystkich środków linii pozwala uzyskać czystą i piękną skórę.

Najlepiej jest stale stosować wszystkie środki serii - w tym przypadku ich skuteczność będzie maksymalna.

Jeśli jednocześnie połączymy kosmetyki z dietą i kuracjami farmakologicznymi, trądzik różowaty zniknie na długi czas.

Opinie w Internecie wskazują, że ciągłe używanie nawet jednej z serii Rosaliac sprawia, że ​​skóra jest o wiele zdrowsza. Kobiety zauważają poprawę cery, zanik trądziku różowatego, trądziku i czarnych plam. Skóra reaguje mniej boleśnie na zimno, przestaje się łuszczyć.

Możesz używać kosmetyków Rosaliac nie tylko w obecności trądziku różowatego, ale także w innych przypadkach.

Nadają się do skóry wrażliwej, skłonnej do łuszczenia się, do skóry suchej, która nie toleruje zimowego chłodu, a także do zdrowej skóry.

Nie ma przeciwwskazań do ich stosowania - tylko indywidualna nietolerancja na składniki, co jest dość rzadkie. Aby tego uniknąć, należy uważnie przeczytać skład kosmetyku na opakowaniu.

Crema La roche posay

Wyjątkowe francuskie kosmetyki o doskonałej jakości od dawna zdobywają serca miłośników mody na całym świecie.

Na rynku krajowym seria takich produktów pojawiła się stosunkowo niedawno, ale wiele kobiet doceniło zalety stosowania profesjonalnych kosmetyków la roche.
Dowiedz się więcej o tej marce i zapoznaj się z proponowaną gamą produktów, które pomogą w uzyskaniu informacji o naszym artykule.

Kompozycja oznacza la roche posay

Sercem wszystkich kosmetyków la roche są specjalne wody termalne o tej samej nazwie. Jest wzbogacony w selen, a ten składnik od dawna jest znany z doskonałych właściwości. Doskonale usuwa podrażnienia i łagodzi stan zapalny skóry.

Dodatkową zaletą takich kosmetyków jest ochrona przed wahaniami temperatury, warunkami atmosferycznymi i promieniowaniem ultrafioletowym.

Wiele produktów pięknie zastąpi bazę do makijażu oraz odżywczy krem ​​na noc.

Uniwersalne działanie i gwarantowany doskonały ton twarzy po tych narzędziach zapewni absolutny komfort użytkowania.

Linia produktów La roche

Kremy te są przeznaczone do pielęgnacji wrażliwej skóry właściwej i do nawilżania normalnej skóry. Kompozycja ma wodę termalną la roche posay, dzięki czemu leczenie jest bardziej skuteczne. Więcej informacji o linii produktów można znaleźć w opisie.

La roche posay hydraphase

Ten wyjątkowy krem ​​jest odpowiedni dla każdego rodzaju skóry, ale będzie szczególnie skuteczny w przypadku wrażliwej skóry właściwej. Zastosowanie kremu daje uczucie nawilżenia i niezwykłej gładkości.

Skład:

Specjalna fermentacja kwasu hialuronowego, woda termalna la roche posay,

Formularz wydania:

Zamknięta butelka z dozownikiem 50 ml.

Wskazania do użycia:

Odwodniona i sucha skóra. Użyj w lecie. Wrażliwa skóra z problemem częstych wysypek.

Charakterystyka:

Lekka konsystencja kremu tworzy absolutną iluzję czystości, delikatnie i skutecznie nawilża skórę i zapewnia zatrzymywanie wilgoci wewnątrz komórek. Zalecany do regularnego używania.

Może być stosowany jako krem ​​na dzień, ale maksymalny efekt pojawi się po nałożeniu na noc.

Przed użyciem należy oczyścić skórę ze śladów kosmetyków i ewentualnych zanieczyszczeń.

Koszt 1520 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

Obejrzyj recenzję filmu la roche posay

La roche posay toleriane

Ten środek ma doskonałe działanie łagodzące, zmniejsza możliwe reakcje skórne i jest odpowiedni dla skóry bardzo wrażliwej. Krem jest testowany i zalecany przez alergologów.

Skład:

Woda termalna la roche posay, neurosensin.

Formularz wydania:

Zamknięta butelka z dozownikiem 40 ml.

Wskazania do użycia:

Codzienne odżywianie i pielęgnacja skóry podrażnionej i podrażnionej. Odpowiedni do stosowania w okolicach oczu. Polecany do skóry alergicznej.

Charakterystyka:

Ciasna butelka zapewnia maksymalną sterylność i wygodę rysowania. Krem doskonale wchłania się w skórę, nawilża i odżywia jej strukturę. Unikalna peptyna neurosensyna eliminuje możliwe reakcje alergiczne, a także służy jako dobra ochrona kolagenu wewnątrz skóry właściwej.

Koszt 1440 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

Niestety, młodzież nie jest wieczna. Z czasem pojawia się pytanie: jak je utrzymać przez długi czas? Pytanie należy potraktować poważnie, a wszystkie zalety i wady wybranych środków powinny zostać zbadane. Zebraliśmy dla Ciebie najlepszy krem ​​do twarzy po 40 latach.

La roche posay active c

Oryginalne składniki tego narzędzia pomagają delikatnie pielęgnować i odżywiać skórę wokół oczu. Procesy zmian związanych z wiekiem ulegają spowolnieniu, a elastyczność warstw skóry właściwej ulega poprawie.

Skład:

Woda termalna la roche posay, ekstrakt pomarańczowy, witamina C.

Formularz wydania:

Wskazania do użycia:

Codzienne odżywianie i pielęgnacja wrażliwego obszaru wokół oczu.

Charakterystyka:

Odżywia i przywraca naturalną strukturę skóry wokół oczu. W tym obszarze bardzo ważne jest wybranie najlepszego środka, ponieważ zmiany związane z wiekiem są najbardziej widoczne tutaj. Krem jest przeznaczony dla wszystkich typów, szczególnie skuteczny dla skóry suchej i normalnej.

Koszt 1650 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

Kiedy masz dwadzieścia pięć lat, troskliwe kosmetyki są raczej uzupełnieniem dobrego wyglądu. Ale gdy kobieta przechodzi przez pół wieku, wysokiej jakości krem ​​nie staje się luksusem, ale lekiem. Przeczytaj ocenę kremu do twarzy po 50 latach.

La roche posay rosaliac

Dobre dla cienkiej skóry ze skłonnością do zaczerwienień i blisko rozmieszczonych naczyń krwionośnych. Dodatkowa ekspozycja - ochrona przed promieniowaniem ultrafioletowym.

Skład:

Woda termalna la roche posay, witaminy z grup PP i CG, cząsteczki filtrów słonecznych.

Formularz wydania:

Wskazania do użycia:

Skóra podatna na reakcje alergiczne skóra z blisko rozmieszczonymi naczyniami włosowatymi i naczyniami. Jest używany jako ostrożna ochrona przed promieniowaniem UV. Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry przed wpływami zewnętrznymi i uszkodzeniami.

Charakterystyka:

Dobry środek nawilżający, który ma dodatkową ochronę przed promieniowaniem UV. Ze względu na skład witamin może być stosowany jako główna moc głębokich warstw skóry właściwej. Dobrze wyrównuje ton twarzy.

Koszt 1300 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

Piękno jest w porządku, ale co, jeśli skóra stanie się sucha, łuszczy się, pryszcze i czerwone plamy z różnych powodów? Poznaj - dla Ciebie kremowy opis physiogel ai, dobrze pomaga przy różnych problemach skórnych.

La roche posay nutritic

Produkt jest przeznaczony do bardzo suchej skóry. Zrównoważona formuła oparta jest na innowacjach w świecie kosmetologii - tzw. MP - lipidach. Są w stanie wzmocnić warstwy skóry właściwej, przywrócić uszkodzenia i delikatnie nawilżyć powierzchnię skóry.

Skład:

Woda termalna la roche posay, olej karite, lipidy MP.

Formularz wydania:

Wskazania do użycia:

Nadmierna sucha skóra, uszkodzenie górnej warstwy skóry właściwej. Stosuj jako krem ​​na wieczór i podkład do makijażu.

Charakterystyka:

Po zastosowaniu tego narzędzia występuje wysoki poziom nawilżenia skóry. Zgodnie z jego charakterystyką jest to całkowicie unikalne narzędzie, które pozwala uzyskać maksymalny wynik. W głębokich warstwach skóry właściwej aktywowane są procesy regeneracji. Zewnętrznie takie zmiany są bardzo zauważalne.

Koszt 1700 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

Maści na trądzik różowaty na twarzy służą do łagodzenia stanów zapalnych, eliminują podrażnienia, wzmacniają naczynia krwionośne i przywracają im niezbędne krążenie krwi. Nie rozpoczynaj choroby, przeczytaj informacje i skonsultuj się z lekarzem.

La roche posay redermic

Krem przeciwstarzeniowy do skóry suchej i wrażliwej. Składniki aktywne stymulują produkcję naturalnego kolagenu. Witamina C pomaga zwalczać powstawanie zmarszczek i aktywuje procesy regeneracji w warstwach skóry właściwej.

Skład:

Woda termalna la roche posay, neurosensin, witamina C, medekasosid, specjalna fermentacja kwasu hialuronowego.

Formularz wydania:

Wskazania do użycia:

Sucha skóra, utrata elastyczności i zmiany związane z wiekiem. Regularne stosowanie pomaga wygładzić drobne linie, sprawiając, że głębokie są mniej zauważalne.

Charakterystyka:

Delikatna i nie lepka struktura kremu jest doskonale nakładana bez obciążania skóry.

Dołączone komponenty pomagają skutecznie radzić sobie ze zmianami związanymi z wiekiem.

Dużo skóry, która utraciła elastyczność, wypełnia się od wewnątrz, pomagając wyrównać powierzchnię. Stosowanie kremu wygładza i poprawia cerę.

Koszt 2200 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

Zatrzymanie wypadania włosów i nadanie im zdrowego wyglądu jest właściwie dość trudnym zadaniem i wymaga dużo cierpliwości. Zapoznaj się z recepturą maski na świnki na wypadanie włosów z drożdżami.

Unikalna kompozycja pomaga zwalczać utratę elastyczności skóry. Regeneruje i napina włókna, dzięki czemu kontur jest bardziej przejrzysty i pomaga zachować promienny wygląd i zdrową skórę.

Skład:

Woda termalna la roche posay, olej morelowy i karite, witamina E, pro-ksylan, linaktyl.

Formularz wydania:

Wskazania do użycia:

Utrata elastyczności skóry, zwiotczenie konturu twarzy. Odpowiedni dla skóry dojrzałej.

Charakterystyka

Zastosowanie tego narzędzia znacznie poprawia elastyczność i wygładza powierzchnię skóry. Nadaje się jako baza do makijażu dla każdego rodzaju skóry. Maksymalne działanie nawilżające jest widoczne na wrażliwej skórze.

Koszt 2200 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

La roche posay hydreane

Doskonałe narzędzie do maksymalnego nawilżenia wrażliwej skóry. Zawarte w kompozycji hydrolipidy pomagają skutecznie przenikać w głąb komórek wody termalnej i niezawodnie trzymać je w środku. Przyczynia się to do nasycenia przydatnych substancji komfortowej wilgoci.

Skład.

Woda termalna la roche posay, hydrolipidy.

Formularz wydania:

Wskazania do użycia:

Sucha i mieszana skóra wrażliwa. Sezonowe odwodnienie naskórka.

Charakterystyka:

Po nałożeniu kremu od razu poczujesz skuteczne zmiękczenie i wystarczające nawilżenie skóry. Poprawia się wrażliwość i cera. Nadaje się jako baza do makijażu.

Koszt 845 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

La roche posay izo-mocznik

Unikalna kompozycja mleka w ciele pomaga walczyć ze stwardniałą skórą, głęboko penetrując i przywracając jej strukturę od wewnątrz. Dobrze nawilża suchą skórę, przy regularnym stosowaniu sprawia, że ​​jest gładsza i wyrównuje kolor.

Skład:

Woda termalna la roche posay, witamina E, mocznik.

Formularz wydania:

Butelka z dozownikiem 400 ml.

Wskazania do użycia:

Sucha i uszkodzona skóra z nieregularnymi, utwardzonymi obszarami (łokcie, ramiona i kolana).

Charakterystyka:

Delikatnie czyści i eliminuje niejednorodność powierzchni. Wspomaga regenerację wewnętrznych warstw skóry właściwej. Efekt jest zauważalny po pierwszej aplikacji. Jest natychmiast wchłaniany i nie pozostawia śladów na powierzchni.

Koszt 2115 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

dla ciebie: recenzja - porównanie 2 - kremów, od la roche posay i Oriflame

Lekka konsystencja tego kremu przyczynia się do pełnego wchłaniania bez tłustego połysku i poczucia tłuszczu na powierzchni.

Zawarte w składzie korzystne działanie na skórę uszkodzoną przez promieniowanie ultrafioletowe w warunkach wysokiej aktywności słonecznej.

Odpowiedni dla skóry wrażliwej, alergicznej.

Skład:

Woda termalna la roche posay, gliceryna, olej karite.

Formularz wydania:

Wskazania do użycia:

Dobra pomoc po promieniowaniu ultrafioletowym. Odpowiedni dla skóry wrażliwej. Przywraca naskórek po oparzeniach słonecznych i silnej opalenizny.

Charakterystyka:

Długi pobyt na słońcu znacznie wysusza skórę i przyczynia się do przedwczesnego starzenia się. Aby uniknąć takiej ekspozycji, odpowiednie są specjalne środki.

La roche posay krem ​​anthelios jest doskonale wchłaniany i zapewnia doskonałą ochronę przed wpływami zewnętrznymi. Regeneruje skórę uszkodzoną przez promieniowanie UV.

Nie powoduje reakcji alergicznej i nadaje się do skóry bardzo wrażliwej.

Koszt 1050 rubli, można kupić na specjalnej stronie oficjalnego przedstawiciela lub w sieci aptek i sklepów kosmetycznych.

Blizny i blizny na twarzy uniemożliwiają pełne życie, ale współczesna kosmetologia i medycyna są gotowe zaoferować tysiące odmian kremu, aby pozbyć się problemu. Przeczytaj ten artykuł.

Recenzje fundacji maxfactor tutaj.

Kosmetyki La Roche-Posay - linia Rosaliac

Linia kosmetyków Rosaliac firmy La Roche-Posay kontynuuje temat pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do zaczerwienień. Oto opis linii na stronie:

Aby zapamiętać czym jest teleangiektazja, przeczytaj mój artykuł.

I kolejny artykuł o nowoczesnych i skutecznych metodach leczenia teleangiektazji.

Po pierwsze, zainteresujmy się tym, co piszą o tym środku do czyszczenia skóry skłonnej do zaczerwienienia na oficjalnej stronie internetowej La Roche-Posay:

Skład chemiczny:

  1. GLIKOL BUTYLENU - zatrzymuje wilgoć w powierzchniowych warstwach skóry, jest emulgatorem i środkiem powierzchniowo czynnym, przyczynia się do głębszej penetracji innych aktywnych składników kosmetyków.
  2. GLICERYNA jest wieloatomowym alkoholem tłuszczowym, należy do uniwersalnych środków nawilżających, jest powszechnie stosowana jako część różnych kosmetyków. Jego główną cechą jest przyciąganie i trzymanie cząsteczek wody w pobliżu.
  3. TRIETHANOLAMINE jest składnikiem pomocniczym, który wyrównuje pH produktu. Nietoksyczny dla skóry.
  4. SIMETICICONE jest mieszaniną dimetikonu z krzemem. Ma wszystkie właściwości silikonów i zmniejsza pienienie w środkach czyszczących. „Dobry” składnik.
  5. KOFEINA - alkaloid, izolowany z kawy, herbaty, orzechów coli. Ma działanie tonizujące, poprawia mikrokrążenie, zmniejsza obrzęk tkanek. Stymuluje rozpad tłuszczu, dlatego często wchodzi w skład środków do korekcji cellulitu.
  6. CYTAT SODU - cytrynian sodu, stosuje się do regulacji pH roztworu. Ma także właściwości przeciwutleniające i konserwujące.
  7. ASCORBYL GLUCOSIDE to połączenie kwasu askorbinowego z glukozą. Działa jako przeciwutleniacz.
  8. POLOXAMER 184 to syntetyczny polimer, który działa jak środek czyszczący. Nietoksyczny dla skóry, „dobry” składnik.
  9. DISODIUM COCOAMPHODIACATE to surfaktant, bardzo łagodny środek czyszczący.
  10. DISODIUM EDTA jest stabilizatorem emulsji, który nie jest toksyczny dla skóry.
  11. HYDROXYPROPYL GUAR jest środkiem zagęszczającym rośliną pochodzącym z roślin. „Dobry” składnik.

Wniosek:

Dobry balsam oczyszczający, odpowiedni dla skóry wrażliwej, w tym okolic oczu.

Nie ma skarg na jej skład.

ROSALIAK AR

Intensywne serum przeciw zaczerwienieniom na bazie wody termalnej la roche-posay

Oto opis tego narzędzia Rosaliac na stronie internetowej La Roche-Posay:

Skład chemiczny:

  1. Gliceryna - nawilżacz, patrz wyżej.
  2. Nostentanonian izostearylu - łagodny, zmiękcza skórę, czyni ją gładką. Poprawia penetrację innych składników kremu.
  3. Glikol butylenowy - patrz wyżej.
  4. Pentylen Glycol - poprawia rozkład środków na powierzchni skóry, jej poślizg. Czyści skórę, rozpuszcza sebum. Nietoksyczny dla skóry.
  5. Polisorbat 20 - odnosi się do dużej grupy polisorbatów pochodzących z kwasu laurynowego Kwas laurynowy jest kwasem tłuszczowym występującym w oleju kokosowym, różnych owocach i warzywach. Ten łagodny środek oczyszczający, emulgator, wspomaga wnikanie innych składników aktywnych w skórę. Absolutnie nietoksyczny dla skóry, stosowany w przemyśle spożywczym.
  6. Ekstrakt z liści Trichophylla Tambourissa jest wyciągiem z liści drzewa z wyspy Madagaskar (zwanej również ambor). Jest bogaty w polifenole i flawonoidy, zawiera rutynę, zmniejsza widoczność ściany naczyń i zaczerwienienie skóry, wzmacnia ścianę naczyń krwionośnych, ma właściwości gojące rany. Stosowany w medycynie ludowej do podawania doustnego i zewnętrznie. Niestety, wszystkie informacje o dobroczynnych właściwościach tego wyciągu są prezentowane tylko na stronie internetowej firm, które go sprzedają, a do tej pory nie ma publikacji naukowych potwierdzających jego skuteczność po zastosowaniu na skórę.
  7. Kopolimer akrylanu glicerylu / kwasu akrylowego jest nietoksycznym środkiem tworzącym film.
  8. Dimetikon, dimetikonol - silikony.
  9. Amoniowy poliakryldimetyloturamid / Amoniowy poliakryldimetyl Taurynian jest syntetycznym polimerem stosowanym do zagęszczania emulsji, tworzy bardzo przyjemną emulsję, jest składnikiem przyjaznym dla skóry.
  10. Disodowa EDTA, acetylodipeptyd-1 cetylowy ester

Wniosek:

Niestety w składzie tego serum TYLKO JEDEN składnik, prawdopodobnie zmniejszający zaczerwienienie skóry. A może nie. Ponieważ skuteczność wyciągu z liści Trichophylla Tambourissa jest potwierdzona tylko na stronach firm sprzedających ekstrakty ziołowe.

W każdym razie istnieje wiele składników aktywnych, które wzmacniają ścianę naczyń i zmniejszają zaczerwienienie skóry. Ale z jakiegoś powodu nie ma ich w tej surowicy z La Roche-Posay. A mieszanina emolientów, substancji błonotwórczych i gliceryny nie ma jeszcze „wzmocnionych” naczyń włosowatych.

Serum nie zawiera substancji zapachowych, dzięki czemu można go użyć do zmiękczenia wrażliwej skóry, w tym skóry z objawami trądziku różowatego.

Biorąc pod uwagę wysoki koszt, po prostu nie widzę sensu kupowania takiego „zwykłego” produktu.

KREM ROSALIAC CC

Spf30 Krem na dzień złożony

Ale dlaczego potrzebujemy tego kremu od firmy La Roche-Posay:

Skład chemiczny:

  1. Oktynotlenek 3% - znany również jako metoksycynamonian oktylu lub metoksycynamonian etyloheksylu. Chemiczny filtr przeciwsłoneczny. „Najstarszy” i najczęściej używany filtr przeciw promieniom UV-B. Uważany za najlepszy filtr przeciwsłoneczny. Absolutnie bezpieczny. Wszystkie „modne” twierdzą teraz, że powoduje raka skóry, czego nie potwierdza nic.
  2. Octisalate 3,5% to filtr przeciwsłoneczny, który blokuje przenikanie promieni UV-B do skóry. Jeden z najlepszych filtrów przeciwsłonecznych.
  3. Octocrylene 4,5% - syntetyczny filtr przeciwsłoneczny z promieni UV-B. Wraz z avobenzonem stabilizuje promienie UV-A. Bezpieczny dla skóry. U osób zażywających leki do leczenia zapalenia stawów (takich jak ketoprofen), może powodować wzrost wrażliwości skóry.
  4. Dwutlenek tytanu 6,2% - jeden z najlepszych składników kosmetycznych, dwutlenek tytanu. Stosowany jako zagęszczacz emulsji, wybielający i poprawiający nakładanie komponentu kremu, jako fizyczny filtr przeciwsłoneczny, w bazach tonalnych stosowany jest jako pigment barwiący.
  5. Gliceryna - krem ​​nawilżający.
  6. Butyrospermum Parkii (Shea) Masło - masło shea lub masło shea. Jeden z najlepszych składników kosmetycznych, bogaty w antyoksydanty, kwasy tłuszczowe, zmiękcza i nawilża skórę, przywraca naturalny czynnik nawilżający na powierzchni skóry.
  7. Sebisate diizopropylu to emotikon stosowany do stabilizacji emulsji, często stosowany w kosmetykach z filtrem przeciwsłonecznym. Nietoksyczny dla skóry.
  8. C30-45 Alkil Dimethicone, Dimethicone - silikony w celu poprawy dystrybucji kremu na skórę.
  9. Glikol butylenowy - patrz wyżej.
  10. Tristearynian sacharozy jest monosacharydem, należy do klasy glikozaminoglikanów, takich jak kwas hialuronowy, wiąże i utrzymuje cząsteczki wody wokół siebie, nawilżając skórę i tworząc dobre warunki dla funkcjonowania wszystkich komórek skóry.
  11. Amonium Polyacryloyldimethyl Taurate jest syntetycznym polimerem stosowanym do zagęszczania emulsji, tworzy bardzo przyjemną emulsję, jest przyjaznym dla skóry składnikiem.
  12. Methylsilanol / Silicate Crosspolymer - silikonowy i błonotwórczy.
  13. Polisorbat 61 - polisorbat, patrz powyżej.
  14. Zapach jest syntetycznym zapachem.
  15. Octan tokoferylu, stearoiloglutaminian sodu, fenoksyetanol, dimetikon PEG 12, etyloheksylogliceryna, ekstrakt z liści Tambourissatrichophylla, dimetikonol, guma ksantanowa, glikol kaprylylowy, EDTA disodowa. Może zawierać: mikę, tlenki żelaza, dwutlenek tytanu.

Wniosek:

Bardzo lekki krem ​​zmiękczający skórę, przyjemna konsystencja, dobrze rozprowadzony na skórze. Zapewnia odpowiednią ochronę skóry przed promieniami słonecznymi i chroni skórę przed fotostarzeniem.

Zawiera takie przyjazne dla skóry składniki jak masło shea i witamina E.

Nadaje się do normalnej i suchej skóry twarzy, jasnego lub średniego światła.

Wady - krem ​​zawiera perfumy, które są nie do przyjęcia dla skóry wrażliwej, ale jej stężenie nie jest wysokie.

Odcienie oferowane w tej śmietance CC od La Roche-Posay mają lekko pomarańczowy odcień.

La Roche-Posay Cream: zdjęcia, recenzje i analogi

We współczesnym świecie coraz więcej osób ostrożnie dba o swoją skórę i poważnie się nią opiekuje, zwłaszcza jeśli chodzi o twarz, która jest stale widoczna dla wszystkich.

Teraz istnieje ogromna różnorodność narzędzi od różnych producentów, więc trudno jest wybrać dowolną opcję.

Nikt nie chce działać losowo, dlatego w tym artykule omówimy krem ​​La Roche Posay. Ten materiał ułatwi wybór produktów do pielęgnacji skóry.

Ten producent jest bardzo znany, a efekt produktów tej marki potwierdza wieloletnie doświadczenie wielu użytkowników.

Oczywiście kremu La Roche Posay nie można przypisać do środków budżetowych, ale jeśli chcesz, aby Twoja skóra wyglądała perfekcyjnie, musisz dokonać pewnych poświęceń. Ten artykuł opisuje najsłynniejszy, popularny i skuteczny krem ​​tego producenta.

Tonik Effaclar Duo

Pierwszym produktem, który zostanie omówiony w tym artykule, jest tonizujący krem ​​do twarzy La Roche Posay Effaclar Duo. Jest to krem ​​korekcyjny, który jest przeznaczony dla tych, którzy mają problem ze skórą.

Główną cechą wyróżniającą tego modelu jest obecność silnego efektu barwienia. Jeśli masz wyraźne niedoskonałości skóry twarzy, ślady trądziku i innych chorób skóry, to zdecydowanie musisz spróbować tego kremu.

Co oferuje producent? Jeśli użyjesz tego kremu, natychmiast będziesz w stanie wyrównać koloryt skóry i wygładzić ślady trądziku, trądziku, zaczerwienienia od trądziku i tak dalej. Dzięki stałej opiece wszystkie niedoskonałości znikną całkowicie, a pory będą czyste.

Jeśli twoja skóra ma tłusty połysk, długotrwałe używanie tego narzędzia pomoże również się jej pozbyć.

W Internecie można znaleźć wiele pozytywnych recenzji na temat kremu barwiącego La Roche Posay Effaclar Duo, a ludzie piszą, że jest doskonale stosowany i radzi sobie ze wszystkimi zadaniami, które są przed nim postawione.

Krem ma jednak pewne wady - na przykład praktycznie nie matuje skóry i trzeba będzie się starać, aby na skórze nie było zauważalnych śladów aplikacji. W ciągu dnia jest bardzo tłusty, więc wieczorem wygląd może być nieco gorszy niż pierwotnie.

Duet Effaclar

Jest jeszcze jeden krem ​​La Roche Posay z tej samej serii, który jest przeznaczony dla skóry tłustej, która ma tendencję do pojawiania się trądziku.

Zastosowanie tego kremu zmniejszy liczbę wyraźnych niedoskonałości skóry twarzy, koryguje również ton skóry i zapobiega pojawianiu się nowych niedoskonałości.

A jego najważniejszą funkcją jest znaczne zmniejszenie produkcji sebum, a efekt ten utrzymuje się przez cały dzień po aplikacji. Składniki tego kremu obejmują takie składniki jak kwas lipo-wodorotlenkowy, niacynamid i pirocton olaminy.

Jeśli jednak odniesiemy się do recenzji tego kremowego La Roche Posay, których użytkownicy opuścili, widać, że jest bardzo popularny.

Ludzie piszą, że ten produkt je ocalił, nawet gdy ich skóra była po prostu w fatalnym stanie z powodu trądziku. Koszt tego kremu nie jest jednak zbyt przyjemny - około tysiąca rubli. Efekt ten potwierdzają jednak zarówno badania kliniczne, jak i opinie prawdziwych użytkowników.

Lipikar baume ap

Szczególną uwagę należy zwrócić na produkt La Roche Posay Lipikar Baume AP, który jest unikalnym kremem regenerującym lipidy zarówno dla twarzy, jak i ciała, który ma niesamowite działanie przeciwświądowe.

Jeśli masz suchą skórę i cierpisz na uporczywe swędzenie i podrażnienie, powinieneś spróbować tego środka, ponieważ może natychmiast złagodzić swędzenie i nawilżyć skórę, aby następny atak nadmiernej suchości nie nastąpił wkrótce. Zwróć uwagę na pielęgnację tego balsamu jest konieczna tylko dla nadmiernie suchej skóry, nawet dla normalnej skóry, nie jest już odpowiednia. W kompozycji znajdziesz takie aktywne składniki jak masło shea i rzepak. Ten produkt jest dostarczany w opakowaniach o różnych rozmiarach - można kupić tubę na 75 lub 200 mililitrów, a także butelkę o pojemności 400 mililitrów. Po raz pierwszy płacisz 500 rubli, podczas gdy po drugim - około tysiąca, trzeci będzie kosztował prawie półtora tysiąca rubli. Czy warto krem ​​balsamiczny La Roche Posay Lipikar Baume AP? Według opinii użytkowników narzędzie to pomaga nawet w ciężkim atopowym zapaleniu skóry - dosłownie tydzień przechodzi przez każdą wysypkę i wszelkie podrażnienia.

Iso-Mocznik MD Baume Łuszczyca

Ponadto producent ten ma lek, który można stosować w leczeniu łuszczycy. Krem ten to La Roche Posay Iso-Mocznik MD Baume Psoriasis, który jest środkiem terapeutycznym przeznaczonym do określonego zastosowania.

Nie należy go stosować w przypadku niewielkich problemów ze skórą, ale nie w przypadku łuszczycy. Aby to zrobić, są inne kremy, których w magazynie jest mnóstwo.

Jeśli naprawdę masz objawy łuszczycy, to ten krem ​​pozwala wygładzić przebieg choroby, a także uwolnić cię od świądu i podrażnień.

To narzędzie zostało już przetestowane przez więcej niż jednego użytkownika cierpiącego na łuszczycę - i wszyscy piszą pochwały, ponieważ narzędzie to pomaga nawet w przypadku poważnych objawów choroby.

Nawet jeśli nie poradzi sobie z tym całkowicie, świąd, zaczerwienienie, podrażnienie, złuszczanie skóry i inne podobne objawy stają się znacznie słabsze, a następnie całkowicie zanikają. Tak więc krem ​​„La Rosh Pose” może być używany nawet w takich sytuacjach.

Intensywny Nutritic

La Rosh Pose oferuje również jeden z najbardziej popularnych i poszukiwanych produktów. To narzędzie ma najbardziej pozytywne recenzje online. Jaki on jest? Jest to odżywczy krem, który ma na celu głębokie przywrócenie skórze.

Daje jej pociechę, uspokaja ją i uspokaja. Jego obowiązkiem jest również stworzenie bariery ochronnej dla skóry. Jeśli masz wrażliwą skórę, to ten krem ​​sprawi, że będzie mniej podatny na zewnętrzne czynniki drażniące, ale jednocześnie zapewni mu miękkość i elastyczność.

Wynik ten uzyskuje się dzięki lipidom MP, masłu shea i witaminie E, a także dzięki zawartości specjalnej wody termalnej.

Co ludzie myślą o tej śmietance La Roche Posay? Opinie użytkowników powiedzą ci, że ten produkt jest prawdziwym znaleziskiem, ponieważ nawilża, odżywia skórę, czyni ją młodą i jedwabistą, o bardzo pięknym wyglądzie.

Jednak nie powoduje dyskomfortu i pozwala radzić sobie z wszelkimi problemami skórnymi. Ten produkt jest jednak dość drogi - za rurkę o pojemności 50 ml trzeba zapłacić półtora tysiąca rubli.

Hydreane legere

Co jeszcze może zaoferować La Roche Posay? Krem nawilżający Hydreane Legere to kolejny bardzo popularny i lubiany przez ludzi produkt. Jest tańszy niż poprzedni, tylko 900 rubli, ale jest również bardzo skuteczny i funkcjonalny.

Jest klasyfikowany jako podstawowy środek nawilżający do codziennej pielęgnacji skóry mieszanej lub normalnej. Jeśli Twoja skóra jest wrażliwa i podatna na suchość, ten krem ​​jest idealny do nawilżania.

Sprawi również, że skóra będzie miękka i delikatna, chroni ją przed zewnętrznymi czynnikami drażniącymi. Może być również używany jako dobra baza do makijażu. Osiąga się to za pomocą hydrolipidów i gliceryny, głównych składników tego kremu.

Jeśli chodzi o recenzje tego produktu, wszystkie są pozytywne. Osoby, które miały okazję użyć tego kremu, zauważają, że jest przyjemny w użyciu, doskonale odżywia skórę, szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia napięcia i efektu maski.

Krem nie pozostawia tłustego i prawie niezauważalnego, ale ma przyjemną konsystencję i zapach, co często zauważają również użytkownicy w swoich recenzjach.

Substiane yeux

Skóra wokół oczu obejmuje również skórę wokół oczu, która jest często najbardziej problematycznym obszarem dla osób w bardziej dojrzałym wieku. Każda osoba ma zmarszczki wokół oczu, zwiotczałą skórę powiek i inne podobne problemy.

Ten krem ​​jest idealny do radzenia sobie z tymi wszystkimi problemami - dzięki 5% zawartości pro-ksylanu i 4% zawartości linaktylu, krem ​​koryguje zwiotczenie skóry i zwiększa jej gęstość, wygładza nawet najgłębsze zmarszczki i pozwala nawilżyć i zmiękczyć skórę wokół siebie. oko Ten produkt jest dość drogi - aż 1700 rubli, ale jego efekt jest w rzeczywistości magiczny. Ludzie zgadzają się, że dziś ten produkt jest najlepszy w swojej dziedzinie. Niektórzy użytkownicy zgłaszają nawet, że ich przyjaciele i krewni błędnie zakładają, że efekt tego kremu jest w rzeczywistości efektem chirurgii plastycznej - i jest to najlepszy komplement dla takiego narzędzia.

Toleriane

Ten łagodzący krem ​​ochronny do twarzy La Roche Posay to kolejne znalezisko dla osób cierpiących na podrażnienia skóry. Dzięki temu produktowi możesz natychmiast pozbyć się problemów skórnych, a także zapewnić mu pełną ochronę i pełen komfort.

Podobnie jak w wielu innych kremach, w ramach tego modelu znajdziesz masło shea - ale podkreśla jego obecność skwalenu, dzięki czemu możliwe jest osiągnięcie maksymalnego zmiękczenia i efektu ochronnego.

Użytkownicy zgłaszają, że ten krem ​​jest lekki, nietłusty, doskonale nawilża skórę i natychmiast się wchłania. Dzięki temu możesz z łatwością je zdobyć i wykorzystać, ponieważ absolutnie wszyscy docenili to za pięć gwiazdek.

Oczywiście, będziesz musiał dać znaczną sumę pieniędzy - 1300 rubli za czterdzieści litrową rurkę, ale ten produkt jest naprawdę wart wydanych pieniędzy.

Redermic R

To kolejny krem, którego działanie ma na celu wygładzenie zmarszczek, zmniejszenie wyraźnej pigmentacji, wygładzenie powierzchni skóry i nadanie jej młodego wyglądu.

Ten krem ​​ma tak silną funkcję przeciwstarzeniową, ponieważ zawiera czysty retinol. Dzięki tej substancji krem ​​pozwala uzyskać natychmiastowe rezultaty i utrzymać go przez długi czas.

Ponownie, jedynym minusem jest cena - ten krem ​​kosztuje dwa tysiące rubli, choć w tubie jest tylko 30 mililitrów. Ale ci ludzie, którzy wydali na zakup, mówią o nim bardzo pozytywnie.

Daleko od jednej osoby już donoszono, że krem ​​doskonale wykonuje wygładzanie zmarszczek mimicznych, a także silnie wygładza głębsze zmarszczki.

Analogi

Wiele osób nie może sobie pozwolić na tak drogie fundusze, więc możesz być zainteresowany większą liczbą analogów budżetowych. Na przykład dzięki ich skuteczności produkty Kora, Natura Siberica lub Topicrem są podobne do kremów tego producenta.

Krem La Roche-Posay CC

Aby dbać o problematyczną skórę, zawsze musisz szukać wysokiej jakości produktów do pielęgnacji, które eliminują wady, nie powodując pojawienia się nowych produktów.

Przykład takich produktów można nazwać kremem La Roche-Posay CC.

W tym artykule dowiesz się o jego prawdziwych pozytywnych i negatywnych właściwościach i będziesz mógł zdecydować, czy kupić go w swojej torbie do makijażu.

La Roche-Posay to marka apteczna kosmetyków pielęgnacyjnych. Mogą znaleźć produkty do pielęgnacji ciała i twarzy. Te środki obejmują krem ​​CC Rosaliac.

Ma lekką przezroczystą teksturę. Krem, po nałożeniu, jest bardzo szybko wchłaniany i nie pozostawia lepkich ani tłustych pozostałości.

Na twarzy po nałożeniu pozostaje lekki przyjemny zapach.

Dodatkową zaletą tego kremu jest działanie nawilżające. Emulsja nasyca naskórek, zmniejszając suchość. Twarz pozostaje długo nawilżona. Narzędzie pomaga wyrównać cerę, usuwając zaczerwienienia i inne różnice kolorów.

Krem łagodzi skórę. Zalecany jest również dla dziewcząt, których skóra została wysuszona przez zły makijaż. To narzędzie przywróci naskórkowi koloryt, a nawet wrażliwa i cienka skóra będzie wyglądać dobrze zadbana i piękna.

Ten produkt z La Roche-Posay, według producentów, ma czystą kompozycję organiczną. Nie ma w nim parabenów, co oznacza, że ​​osoba nie zareaguje na nią wysypkami lub innymi objawami reakcji alergicznych.

Poziom ochrony to SPF-30. Tak więc ten krem ​​można stosować nawet wiosną i latem. Zakładając go na twarz, nie można używać żadnych dodatkowych produktów ochronnych.

Narzędzie La Roche-Posay jest łatwe do zastosowania. Może być rozprowadzany po twarzy za pomocą specjalnej gąbki i tylko palcami.

Produkt jest konsumowany dość ekonomicznie, więc pięćdziesiąt mililitrów wystarcza na długi czas.

Przejrzyj i przetestuj krem ​​La Roche-Posay CC w następnym filmie.

Jak już wspomniano, produkty z La Roche-Posay są tak naturalne i organiczne, jak to możliwe. Dlatego nadaje się do każdego rodzaju skóry i nie przynosi szkody żadnemu z nich.

Krem CC tej marki jest produkowany na bazie wody termalnej. Dlatego narzędzie ma pozytywny wpływ na skórę, wyrównując jej kolor i nadając jej naturalny blask.

Po nałożeniu kremu skóra wygląda piękniej, ale jednocześnie nie odczuwa się napięcia i dyskomfortu.

Jest w stanie wzmocnić strukturę skóry i chronić ją przed objawami nowego zaczerwienienia, wysypki i śladów trądziku różowatego.

Aby wyleczyć istniejące zapalenie, pomaga wyciągnąć specjalny Madagaskan pozostawia ambor.

Składnik jest dość rzadki, ale ma naprawdę ważną właściwość - zdolność do leczenia mikrourazów.

Krem La Roche-Posay to produkt, który można stosować zarówno jako główny środek maskujący, jak i jako bazę do makijażu.

Pierwsza metoda jest odpowiednia dla osób, których skóra jest jak najbardziej zbliżona do idealnej, i nie ma na niej zauważalnych wyprysków i drobinek. Ale dla dziewczynek o bardziej problematycznym wyglądzie warto dodać makijaż przy użyciu kremu CC z korektorem lub pudrem.

Ton twojej twarzy będzie bardziej równomierny i piękny, a będziesz mógł czuć się bardziej komfortowo przez cały dzień. Produkt ukrywa wady nie tylko tymczasowo.

Jeśli używasz produktu codziennie, skóra stanie się zdrowsza i nabędzie naturalnego blasku. Nie musisz więc używać dodatkowych środków przeznaczonych na leczenie skóry.

Dlatego produkt ten można stosować zarówno u dziewcząt z małymi wysypkami, jak iu kobiet, których skóra jest podatna na objawy trądziku różowatego. Lek ma złożony wpływ na skórę i walczy nie tylko z zewnętrznymi objawami trądziku różowatego i pryszczami, ale także z przyczyn ich pojawienia się.

Przecież nie tylko ci, którzy nadużywają alkoholu lub palą za dużo, podlegają couperose. Wśród czynników, które go powodują, można nazwać zanieczyszczone środowisko i gwałtowną zmianę pogody.

Dlatego krem ​​CC o takich właściwościach ochronnych pomoże dużej liczbie dziewcząt żyjących w różnych warunkach.

Najlepszy sposób na scharakteryzowanie produktów z opinii klientów La Roche-Posay. Produkty te są dość drogie, więc musisz się upewnić, że działają dobrze przed zakupem.

Producenci twierdzą, że produkt bardzo dobrze dostosowuje się do odcienia skóry, mimo że jest tylko jeden odcień kremu.

Ale niektóre dziewczyny o zbyt bladej skórze twierdzą, że ten produkt nie pasuje do nich ze względu na ciemny kolor. Narzędzie ma wyraźny żółty odcień i dlatego pasuje do tej samej skóry.

Jeśli masz skórę z różowym odcieniem, ten krem ​​CC nie zadziała.

Ponadto, pomimo lekkiej tekstury, niektóre dziewczyny stoją przed faktem, że ten produkt jest trudny do rozprowadzenia na powierzchni twarzy.

Narzędzie opada na skórę cienką warstwą, ale musi być bardzo szybko rozłożone na skórze, aby nie było żadnych kolorowych plam. Jeśli się wahasz, ton nie będzie wyglądał zbyt dobrze na twojej twarzy.

Aby produkt dobrze trzymał się na skórze i leżał na twarzy z cienką cienką warstwą, najlepiej jest go nakładać za pomocą Beauty Blender lub prostej gęstej gąbki.

W ten sposób uzyskasz najpiękniejszy ton, który będzie trzymał twarz przez długi czas.

Pierwsze wrażenie z użycia CC-cream La Roche-Posay - w następnym filmie.

Dziewczęta, które same próbowały tego produktu, potwierdzają, że zaczerwienienie pod koniec dnia po użyciu kremu zmniejsza się i staje się mniej zauważalne. A następnego dnia, nawet bez kremu podkładowego, skóra wygląda dobrze zadbana i schludna.

Twarz po użyciu wygląda dobrze przez ponad jeden dzień - skóra staje się lepsza w dłuższej perspektywie.

Publikacje O Leczeniu Żylaków

Żylaki na ciele: brzuch, plecy, gardło, pośladki

Według ostatnich badań 76% populacji w wieku 45+ cierpi na żylaki. Ciemnoniebieskie pajęczyny na skórze powodują obrzęk, sinicę, a także uczucie zmęczenia i ból w kończynach.

Świece Natalsid - instrukcje dotyczące przygotowania, ceny, analogów i informacji zwrotnej na temat użycia

Świece Natalcid to preparat hemostatyczny przeznaczony do stosowania miejscowego, który ma działanie przeciwzapalne i gojące rany.